Căutare

Înapoi la articole

exavet

exavet

Echipa Exavet

Te-ai intrebat de ce cainii mananca iarba?

Cand iti vezi cainele ca mananca iarba s-ar putea sa te simti ingrijorat si sa iti pui intrebari referitoare la motivul pentru care face acest lucru. Ii este foame? E plictisit? E bolnav? Ii va face rau consumul de iarba?

Ingrijorarea ta ar putea fi cu atat mai mare daca dupa ce mananca iarba, cainele tau vomita.
Inainte de toate trebuie sa stii ca patrupezii care mananca iarba sunt destul de des intalniti, iar acest obicei nu cauzeaza prea multe probleme. De fapt, majoritatea medicilor veterinari il considera un comportament normal pentru un caine.

Mai mult, pe langa iarba, exista caini ce obisnuiesc sa manance obiecte care nu sunt alimente, aceasta tulburare de comportament purtand numele de Sindromul Pica. Uneori, acest lucru poate indica faptul ca animalul tau are un anumit tip de deficienta nutritionala, desi adesea este pur si simplu un semn de plictiseala, mai ales atunci cand este practicat de catei si caini tineri.

Pe de alta parte, multi oameni cred ca atunci cand cainii mananca iarba, ei incearca sa isi provoace voma. Ei cred ca este un comportament instinctiv in care cainele doreste sa vomite ceva ce nu ar fi trebuit sa manance. De asemenea, unii proprietari cred ca atunci cand un caine mananca iarba este un indiciu ca animalul lor are o problema stomacala sau intestinala.

Tototdata, alti oameni considera ca iarba contine un nutrient esential de care cainii lor stiu instinctiv ca au nevoie. Si asta in timp ce alte persoane cred ca iarba ofera fibre care ajuta la deplasarea alimentelor prin tractul gastrointestinal al cainelui. Ei cred ca iarba poate servi ca laxativ. Iata cat adevar este in aceste pareri ale proprietarilor de caini.
Desi exista multe teorii, cercetarile cu privire la motivul pentru care cainii mananca iarba sunt limitate. Cercetatorii au format insa cateva teorii si au infirmat unele mituri pe baza studiilor lor.

Surse:

  • www.dogtime.com
  • www.akc.org
  • www.thesprucepets.com